10 Eylül 2010 Cuma

İlk Aylar için Anne & Bebek Ürünleri

  • Laessig - Bebek Bakım Çantası:  Çanta kategorisinde 1 numaralı favorim. İlk aldığınızda sıklıkla bölmelerin içinde kaybolsanız da zamanla neyi nereye yerleştireceğiniz sabitlenince çok rahat ettiriyor. Alt açma minderi, 6 saat dayanıklı termosu, kirli çamaşır bölmesi, el çantası, bebek arabası için takılabilir bantları, körüklü, omuz ve çapraz askılı, konforlu bir çanta.



 
    • BabaSling - Bebek Taşıyıcısı-Kanguru: Ben henüz 2 farklı şekilde taşımayı denedim Kerim henüz 6 aylık bile olmadığı için. Bir de sıcak ülkelerde çok rahat kullanılmadığı kesin. Ancak acil, puseti alamadığınız durumlarda çantanızdan çıkarıp da kolayca taşıyabiliyorsunuz bebeğinizi. İlk başlarda epeyce zor ve güvensiz gelmişti bana ama sonra temizlik yaparken bile kullanır oldum evin içinde. 


      • MyCey Emzirme Önlüğü: Oldukça basit ancak çok işlevsel bir ürün.  Bebeğinizi emzirmek sıkıntı olmaktan çıkıyor böylece. Hem de dışarda olmaktan kaçınmıyorsunuz. Oldukça hafif bir kumaştan yapıldığı için çantada yer de tutmuyor. Bir yere gittiğinizde köşe bucak kaçınmak yerine olduğunuz ortamı terk etmeden ve utanıp çekinmeden bebeğinizle ilgilenmek mümkün bu önlükle. Ben çok rahat ettim doğrusu. Bebeshop'tan almıştım bu ürünü. Gördüğüm kadarıyla Mothercare'de de mevcut. Detaylı bilgi için; Buraya yahut buraya tıklayabilirsiniz.




        •  Mothercare Bebek Kutusu: Belki de en çok işime yarayan ve dağınıklığımı örterek en büyük rahatlığımı sağlayan alettir bu. Ne var ne yok içine atabiliyor ve de hijyen- temizlik derdinden de sıyrılmış oluyorsunuz.




        •  Fisher-Price Yağmur Ormanı Dönence: Beklentilerimi tam olarak karşılayan bir ürün olmamasına rağmen geceleri Kerim'i susturmada şükürler olsun ki çok işe yaradı. Gece yerimizden bile kalkmadan uzaktan kumanda ile bebeği susturmak, hele ki ilk zamanlarda bulunmaz bir nimet olmuştu bizim için. Tavana yansıyan görüntüleri çok zayıf ve rengi tupturuncu ve sıkıcı geldi bana. Zaten ışık kısmını hemen hemen hiç kullanmadık. Yataktan ayrıldığında gece lambası şeklinde oturtularak da kullanılabiliyor. Müzikleri çeşitli, yağmur ormanı sesleri güzel. Ancak aklımda hala şöyle okyanus sesi, yağmur sesi veren bir alet bulmak var.


        • Sudocrem:  Pişik, yara, güneş yanığı, egzama ve hatta sivilcede bile mucizevi bir krem. Mothercare mağazalarında ve online satış sitelerinde mevcut.

        • Fresh'n Soft - Yenidoğan Havlu: Sadece  doğal pamuk ve saf su içeren, hayallerimi süsleyen bu ürünü bulunca havalara uçtum. Rusya'da buna benzer bir ürün Huggies'de vardı. Türkiye'ye geldiğimde bulamayıp epey üzülmüştüm. Bir handikapı her yerde bulunmuyor.



        • Mothercare Tulumları: Selim'den beri beni de, bebeklerimi de en çok rahat ettiren ürün. Küçücük bebeğe, sırf heves olsun diye pantolon, gömlek, tişört giydirmek yerine uyku giysisi olsa bile bu tulumlardan giydirmek hem anne için hem bebek için sıkıntısız bir kolaylık sağlıyor. Üstelik eğilip bükülmüyorlar.


        • Early Learning Center - 3'ü 1 Arada Oyun Halısı: Mothercare mağazalarında ya da ELC mağazalarında mevcut. Çok işime yaradı hakikaten. Benim için üçü değil beşi bir arada oldu diyebilirim. Ürün 5 parçaya ayrılabiliyor. Yanları yatak kenarı süsü olarak kullanıyorum, altındakini bebek minderi olarak, üstündeki jimnastik askılığını da kah pusetine, kah yatağına geçirerek oldukça fonksiyonel bir biçimde kullanmak mümkün.
        •  
           


        •  C&A Zıbın Body: Çoğunluğu organik pamuktan yapılmış, pek rahat ettiren bir ürün. Hele ki ilk bebek acemiliğinde bire bir. Kafadan geçirilerek giydirilen giysiler öncelikle anne de tedirginlik yapmakta sonra da çocuğa yansımakta bu tedirginlik. Ben ilk çocuğumda bilemedim, 2. de rahat ettim bunlarla. Çok değerli bulduğum bu bilgiyi paylaşmadan edemedim. Chicco, Mothercare mağazalarında da görmüştüm ama en çok modeli C&A da gördüm. 


            • Palmer's Skin Success Renk Açıcı Krem: Hamilelik, güneş gibi nedenlerle ciltte oluşmuş lekeleri ve renk bozukluklarını  gidermeye yardımcı bir krem. Vücutta ve yüzde kullanılabiliyor. Hamilelikte de kullanılıyormuş ama ben doğumdan sonra kullandım. Yıllardır yüzümde duran güneş lekesinin rengini epeyce açtı ama benim cildim çok, çok hassas ve alerjendir, tepki verdi bir süre sonra kreme. Başarılıydı oysa çok. Sorunsuz ama lekeli bir cilt için öneririm. Detaylı bilgi için Bebeshop ve Palmer's  tıklayın.

                  7 yorum:

                  KIRMIZI dedi ki...

                  cok yardimci, harika bir post olmus... keske daha once gorseymisim dedim... bazilarini ben de kullaniyorum, digerlerini de gozume kestirdim hemen... sevgiler...

                  Deli Anne dedi ki...

                  Ben ilk bebekte körkütük cahildim. Biri bana böyle bir liste sunsa hiç fena olmazdı diye düşündüm, ondan derleyip topladım onca şeyi.

                  Sevgiler.

                  Unknown dedi ki...

                  emzirme onlugu benimde favori olayim her yerde rahatca emzirebiliyorum. Fisher price urunune gelince, birtanesini gordun zaten video cekerken o da cikti ama ben tavana yansiyandan istiyorum, internet adreslerinden buldum siparis verecegim.

                  Deli Anne dedi ki...

                  Tavana yansıyor bu da.. ama yansıma sarı turuncu bir ışıkla oluyor, ben onu pek sevmedim.. Selim de kullandığım bir tane vardı; o daha başarılı idi.. ayıcıklar, bulutlar, melekler dönüyrdu.. bu pek başarılı olmamış o konuda

                  Unknown dedi ki...

                  benim internet sitesinde gordugum urun bu : http://www.fisher-price.com/fp.aspx?st=7722&e=demo&pid=55224

                  demosu. Acaba alsam mi acaba?

                  Deli Anne dedi ki...

                  ha bak.. şeye dikkat et..tavana yansıyor ama görüntü sabit mi yoksa dönüyor mu? görüntü hareketli olunca daha sevimli görünüyor göze.. ben yıllar önce almıştım bir tane, üstüne ne modeller çıktı ama o çok başarılıydı.. hah buldum bu:http://www.cimri.com/tomy-yildizli-ruyalar-0-ay

                  görüntüler kayıp gidiyordu, çok güzeldi.. çaldılar afedersin Selim'in bi ton kitap ve oyuncağını da rusya'dan dönerken, bu da içlerindeydi..

                  Unknown dedi ki...

                  Calinmasaydi Kerim icinde kullanirdin.Verdigin linktei gibisini bende tam Toys'r'us'in sitesinde buldum. Bunlara verilen ismi bilmediigim icin arama yapamiyordum projecteur toysmuss :) Alacagiz Cihan'i 1 aya kalmaz odasina cikarmak istiyoruz, umarim dogru yapiyoruzdur.