21 Ocak 2011 Cuma

Didik Diyalog - Sahne Senin Kezban!

Dur hele bir Deli. Bildiğin gibi değil ahvalim. Hastalıklar süresince kendimi çok didikledim.  Çokca dedim -ah keşke kıymetini bilseydim o sağlıklı günlerin, keşke bunca söylenmeseydim de geri gelseydi kaos da dolu olsa o günlerim-. Biliyorum, çokca söylendim, çokca dır dır ettim. Biliyorum giderek sevimsizleştim. Sevmem söylenmeyi bilirsin, lakin sonuçta ben de aciz biriyim. Yaşarken hep aklı başlı kalmak da mümkün mü ki Deli'm? İşte ben de tam bu hal üzreyim. Yaşarken o derbederliği, söylenmekten alıkoyamıyorum kendimi, neyleyim? Basit bir insanım ben be Deli'm. Zaten tek yaptığım söylenmek değil mi? Kezban'ın elinden başka bir iş gelir mi?

Söylenmekle eline bir şey geçti mi dersen, geçmedi elbet, bilirim. Hatta öyle ki daha da geriye gittim,  boyuna dibe çekildim. Hem Hak'tan yana da utanç hissetmekteyim. Bunca nimeti etmiş gibi oldum berhava,  takıldım olumsuzluklara boyuna. Dilerim affola!


Hani dün dediğin çemberim var ya benim, girdaba dönen merkezin ta içindeyken dahi biliyorum bu rüsvay halimi. Lakin o girdapta döne dururken bir anda çekip çıkaramıyorum kendimi.  Giderek  güzel düşünmek ve güzele ulaşmak felsefemden uzaklaştığımı da bilmekteyim.  Ahkam kesmelerim kötü niyetten değildir asla ve kat'a, hem ben olsa olsa kendime ahkam keserim. Yoksa başkasına, haşa!

Milimetrik saliseler içinde halimin farkına varıp, kendimi dürtmeye yeltensem de, 24 saatin kalabalığı içinde kaybolup gidiyor iyi düşünmek için irkilmelerim.

19 saat uyanıklık+5 saat uyku = 24 saat ve yenilenme, yeni bir rutine enerjiyle başlamak yerine benim halim  nicedir söyleyeyim. 24 saat uyanıklık arasına serpiştirilmiş yarım yamalak uykular ve birbirini  ardı ardına takip eden 24 saatler midemi bulandırdığı gibi aynı zamanda bulandırıyor bünyemi, zihnimi.  Hem zihin, hem de fiziksel görüş bulanık olunca içimdeki sistem de allak bullak oluyor. Ve olan oluyor Deli'm; derhal basit yanım  dizginleri eline alıyor ve -sen çekil hele!- diyor sağduyulu tarafıma. Hem bilirsin çok da ağır gelmez sağduyulu tarafım, kuvvetli değil benim sistemim. Ki ben basit bir insanım Deli'm, bilirsin! Ben kim, ahkam kesmek kim?

Hem ne demişler: -Hekimden sorma, çekenden sor-, halimi bir  yaşayan bilir. Asıl bilmeyenler ahkam kesmesin ve geri gitsin geri! Hep sen kovacak değilsin ya beni, şimdi de ben kovuyorum seni. Al pılını pırtını az öte git Deli'm. Yedin bitirdin beni nitekim!

48 yorum:

BALLI LOKMAM dedi ki...

offf ya deli anne sen hala kötüsün dikkat et kendine arkadaşım iyileş bir an önce

oytunla hayat dedi ki...

ahhhh kezbanım ahhhh
Nasılda dertlenmiş, içlenmişsin öyle.
Ama olur arada dimi ;) Hem deli'de bilir bunu...
Büyütme içinde daha fazla...

Nil dedi ki...

az öte değil , git gidebildiğin yere gözünü sevem de şu kadını bir rahat bırak yaaa!!!

Deli Anne dedi ki...

Ballı lokmam: bir ileri iki geri halindeyim değil mi:)

Oytunla hayat: Arada olsun, çok az bir arada:) o zaman razı olurum belki..

sevgiler.

Unknown dedi ki...

iyi ol isterim hep :)

Gulcin dedi ki...

Ben kezbani da seviyorum.

Cogu keyif icin 4-5 gun uykusuz kaldim kendime gelemedim ya o ne yapsin? Ustelik cozum yolu ariyor.

Bence Deli Anne ileriler gerilerden cok uzulme sen.

Sevgiler

elif-kayra dedi ki...

hasta olunca anlıyoruz değilmi sağlıklı günlerimizi

Umut dedi ki...

Geçeeeer, geçer, geçer, geçer, geçer bunlar da geçer, bunlarda geçer, üzme tatlı canını bunlar da geçeerr. Kenancığımın bu şarkısını sana hedaye ettim gitti. :)

Deli Anne dedi ki...

Küçük Mucizem:) bir Deli öteye git diyor, bir KEzban.. kim kazancak acep:)

Mügem: ben de :) sizler için, kendim için.. herkes için.

Gülçinim: :) öperim canım...

Elif-kayra: hem nasıl anlıyoruz.. ama iyleşicne de hiç vakit kaybetmiyoruz hoyrat davranmak konusunda..

Umut: Kenan ı da bilemedim şarkıyı da.. bir şunu bilirim:

geçer, geçer daha öncekiler gibi
bu da geçer, neler neler geçivireir kii

Sezen.

Nihal M. dedi ki...

hastalanmışsınız :( çok çok geçmiş olsun tatlım.
Kezban genemi yokluyor?
ayın ürünü şarkısı ve kitabını çok beğendim...
yeni sayfanıda...
Selim nasıl? Emzirme nasıl gidiyor? Umarım düzelmiştir...

Öpüyorum...

gülgün dedi ki...

yakınlarda bir sabah gülümseyen iki minik dudak konacak yanağına. bir başka yakın günde, annecim demeyi deneyecek serçe misali incecik bir ses. uzaklardan dönmüş sıcak bir el uzanacak eline ve sen gülümseyeceksin...

sevgim ve tebriklerim bir. (önce anneliğine, sonra efsunlu kalemine)

Deli Anne dedi ki...

Nihalim: herkes gibi biz de düştük sonunda.. Ama şükürler olsun ki Selim atlattı, öksürük ve aksilik kaldı da o düşmeyen ateş geçti. Kerim'in de ateşi hafifledi bugün.. Emme konusunda daha iyi.

Bu EKzban ve deli birbirini boğazlayacak bir gün olan da bana olacak.. Ya da giderek çift kilişikli yapacaklar beni, ben bıoğazlayacağım ikisini.

Çok sevindim beğenmene hepsini.

Öperim ben de.

Deli Anne dedi ki...

Gülgün: ne güzel bir yaklaşım.. ne iç açıcı.. en son yazındaki memnun hava ne güzel bana kadar geldi. çok teşekkür ederim hem güzel sözlerin, hem de olumlu detsğin için:)

İkiz Annesi dedi ki...

Hepsi geçeceksen bile anlamayacaksın nasıl geçtiğini ama uğraşma bu kadar kendinle.Hayatımızda onlar olsun onlarda sağlıklı mutlu olsun ne ister ki anne yüreğimiz daha fazla.Merak etme annecim deyince siliniveriyor her şey ama dediğim gibi yüklenme bu kadar kendine.
Sevgiyle kal..

yaruze... dedi ki...

Deeelimmmmm,
sana diyorum yaaa,gelelim bir araya,bak sana nasıl moral vereceğim,nasıl şükredeksin haline...
felekten bir gün çalacağız ohhhh ne iyi etmişim diyeceksin.
Yap bir güzellik..
Öperimmmm.

Meyra dedi ki...

ahh kezban ahh atağa geçmiş resmen...kendine eziyet etme bitecek geçecek tai bunu sende biliyorsun ama anlatamıyorsun değilmi..

balböcükleri dedi ki...

ee hadi artık iyileş.olmadı bir kaç koca karı ilacı tarifi verecem sana:)

sevilay dedi ki...

İnsanın işte aciziz,şımarık çocuklar gibiyiz bazen,ama bizi herdaim koruyan kollayan,bizi her halimizle kabul eden rabbimiz var:)Güzel görmek,güzel düşünmek inş hepimiz başarırız bunu:)

Sitare dedi ki...

deliliği bırak yaşamaya bak.ohh la laaaa:)kıymet bilmek için kaybet mi lazım bir şeyleri.ne manyak bir bünyedir ki bu bizdeki:)))sabır-şükür başka sığınacak liman yok sanırsammm:)

architect dedi ki...

bu hafta Canı okula göndermedim hasta diye,hem o sıkıldı,hem ben,babasına şikayet ediyo akşam,annem benimle hiç oynamyo,ya yemek yapıyo,ya tel. da konuşuyo diye :( neye yeteceğimi şaşırdım..sen nasıl yapyorsun eşin yokken 2 çocukla,alışverişi falan,hep düşünür oldum seni,yalnız olduğun için..Allah kolaylk versin,sabır,güç versin arkadaşım..

Meral dedi ki...

Gecmis olsun :(
Yakin zamanda duzelirsiniz insallah biraz sabir gerekli sanirim saglikli gunler yeniden donecektir :)

Deli Anne dedi ki...

İkiz annesi: geçecek deyince de bir hüzün kaplıyor içimi.. keşke etrafımızda çocukları arada alacak, sıkıntıda koşacak hatta yanımızda olacak birileri, yakınlarımız ve biz de çocuklarımızla doya doya vakit geçirsek, hep dellenmesek.. büyüdüklerinde ah keşke daha çok vakit geçirsek demesek!

Yaruzem: ben şu dipten bir çıkayım canım, koca gelsin, çocukar toparlansın siz de uygun olursanız görüşelim canım..

Meyra: atağa geçmiş valla:)

Serpilim: ver arkadaşım, ne duruyorsun:)

Deli Anne dedi ki...

Sevilayım, canım.. inşaallah...

Sitarem: ben bir gün diyorum oh la la, 3 gün zırlıyorum arkadaşım.. bi çıkamadım bu dehlizden.. anormal etti zamane anneliği bizi.. hayır sanırın 7-8 çocuğa bakıyoruz hepi topu 1 ya da bilemedin 2:)

Haticem: :) hele ki gzleri açılmışsa (okul yüüzü görmüşlerse şayet, Selim gibi) o zaman evde tam sapıtıyorlar.. acıyor, üzülüyor da insan bir yandan ama bir yandan da delirtiyorlar.. alışverişi sanal marketten yapıyorum Allah'tan canım.. yemek de sipariş ettim çoğunlukla kendime.. Selim ve Kerime yaptım da gene.. Allah hepimize kolaylık ve güç versin..

Meralin Anasınıfı: teşekkrler.. inşaallah

sevgiler.

GÜVEN SERİN dedi ki...

Yum gözünü,aç ağızını; içindeki edebi kişiliği çıkar savur ortaya:))

İkiz Annesi dedi ki...

Ah be Deli Annem seninde yok yanında biri benim de maalesef ama durum bu kabullenmek gerek yapacak başka bir şey yok maalesef:( Ben de zor kabullendim ama dedim ya kabullenmedikçe daha vahim bir hal alıyor durum.O vakit kendinle kavga ediyorsun yetmiyor eşinle o da yetmiyor oklar çocuklara dönüyor bu sefer.Kaynanana kızıyorsun annene kızıyorsun ama kimsenin bundan haberi olmuyor en azından ben de öyle oluyor. Bir gün tam delirmenin eşiğindeyken ama öyle böyle değilim zangır zangır titriyorum durdum ne yapıyorsun ya dedim kendime salonda bir ben kendimle kavga ediyorum ya bu savaşı devam ettirecek ve kendimden olacaktım ya da en azından kendimle barış imzalayacaktım.Yapacak bir şey yok canım benim durumumuz bu ve biz bununla yaşamak zorundayız.O zaman zehir ederek değilde güzel güzel yaşamalıyız.İleride "çocuklarımızla daha çok zaman geçiremedik" yerine "ne kadar kötü zamanlar geçirdik" diye üzülmemek için iyi olmak zorundayız.Bundan dolayıdır ki yüklenme kendine sen kendine yüklenince sorunların hiç biri çözülmeyecek kimse yardıma koşmayacak üzgünüm ama gerçek bu hatta düşmanların sevinecek ohh iki darbede dağıldı diyecekler.Dememeliler diyememeliler kendimiz için olmasa da çocuklarımız için her şeye, hayata, kendimize karşı dimdik durmalıyız onların bizden başka kimseleri yok.

dilek dedi ki...

ben hem kezban'a hem deli'ye muhalefet yeni bi kişilik bekliyorum...Hadi hayırlısı....:)

ŞuŞu dedi ki...

Şu bir ileri iki geri durumu hah işte tam ben. Dengesizim anlayacağın. Bir halt olduğu da yok ya,kendime yapıyorum ne yapıyorsam. Gören duyan manyak diyordur içinden. Bende şaşmıyor değilim ya kendime ama yok cık içime dışıma söz geçiremez haldeyim:)
Birrr ileri ikiiii geri...

Deli Anne dedi ki...

Güven: herşey o kadar kolay olsa keşke.. ve edebi yan ortaya çıksa da hayat bunu dökmeye izin verse kolayca ayrıca:)

İkiz annesi: çoğunlukla aldırmıyorum ama zor zamanlarda yalnızlık koyuyor valla.. Biz Rusya'da iken yalnızlıktan dönelim demiştik bi de.. gelince anladım ki; ordaki kabul edilebilir bir yalnızlıkmış, asıl burdaki koyuyor insana o yüzden.. ve gitme planları yapıyorum bu sebepten:)

Dilek: hay gözünü seveym.. yeni bir ben doğacak benden demek.. inşallah iyi bir şey çıkar da hepten delirmem:)

dilek dedi ki...

yok yok...Niye daha deliresin ki...3. kişi gelsin. biri söylesin , diğeri itiraz etsin, öteki ikisinede muhalefet etsin..ortalık şenlensin:))

Unknown dedi ki...

Deli annem, yazini okurken inan gozumden yas akti, duygulandigimdan degil uykusuzluktan :)) Dun yine 4'de kalktim, vahap horluyordu ;( kendi kendime soyle deliksiz bir gece uykusuna ne kadar uzagim dedim...
Hastalik deli annem, cok kotu, ben hastalandigimda sagliklilara bakip bunlar nasil boyle gulup oynarlar derdim. Allah hep saglik versin. Son olarak kendine haksizlik etme deli annem. Sen cok iyi bir annesin. Iyi anne + birde matematikci, daha ne istiyon. Ben olsam havamdan gecilmezdi valla :))

inceterazi dedi ki...

Hayat hep boyle olmak zorunda mi ?

Deli Anne dedi ki...

Dilek: ohoho sen meclis havasında bir şey olsun diyorsun.. ama lütfen medeni ve demoktratik olsunlar:)

Gülom:ahha ben de diyorum neye ağladı bu kız daha cümle bitmden. Deliksiz uyku sanırım anneliğin ilk yıllarında en çok özlediğimiz şey.. özgür olmaktan önce hatta değil mi canım.

Artık daha az yüklenmek istiyorum kendime hatta keşke mümkün olsa da hiç yüklenmesem.. biraz gevşesem rahat bıraksam şöyle.. bak burdan nereye gittim:

deniz kenarında olsam.. yaz sıcağında değil ama ben köz sıcakta güneşin altında durmayı hiç sevmem.. ılık olacak hava, püfür püfür esecek rüzgar.. dalga sesi.. çocuklar kumda.. (ama üşütmesinler de..) gerçi giyiniğiz hepimiz.. baba pek ilgili onlarla.. peeeff.. uzar gider bu rüya:)

Minişlerin anneciği: değil ve olmasa keşke ama ...

karmaşıksarmaşık dedi ki...

Bir Deliden bir de Kezbanin elinden neler cekiyosun be arkadasim...ikisi de vicdan azaplarini ihaleye cikariyor ,sen -gönüllü-hemen atliyorsun ," ortamda cekilecek sikinti varsa ,getirin ,ben cekerim " diyosun...
Bi biri deprestiriyor seni ,bir öteki...valla ruhunun varoslarindan söyle bir "Eli masali Sebayat" cikip gelse " rahat birakin su kizi artik dese" ne sevinirim valla..."yok iyi anne miyim ben, yok elimden geleni veriyor muyum cocuklarima , daha neler yapabilirim acaba..."
Sebayatin korkusundan ,Kezban Parise gitse de bi daha da dönmese...
özel ruh doktorun Karmasik...

Adsız dedi ki...

Deli anne sen söylenmeye devam et buradan en azından olur mu :)
ben hızına yetişemiyorum bu arada,
geçecek bu günler en yakınen zamanda dilerim, çok geçmiş olsun ..

Deli Anne dedi ki...

Karmaşığım Sarmaşığım: Sebayat ha.. ahah yukarda da Dilek benzer birşey demiş zatenn.. 3.biri çıksın da huzura er diye.. kısmet, nasip:)

Kezban Paris'e gitse ben de giderim ama:)

Küçükdenizkızım: hepimiz için inşallah güzel günler gelir, gelsin:) teşekkürler.

ulay dedi ki...

puff mola lazım sana, deliksiz bi uyku lazım :(

Deli Anne dedi ki...

Bence de..lakin insan içinde debelenince aldıran olmuyor, nasılsa bu katana idame ettirebiliyor hayatını diye. Bu gidişle zorunluluktan mola vereceğim o olacak haydi hayırlısı.. (bak gene deli anıma denk geldim ve kızgın:))

New York'tan dedi ki...

Deli annem, kendine bir me time alsan esinle veya essiz girls night out gibi, biraz degisiklik iyi olur gibi :)

Deli Anne dedi ki...

Şeyma'm benim de tüm arzum bu yönde lakin sanki bir güç engel oluyor bana.. tam kendi başıma iş yapayım dedim, ilterin işi çıktı, sonra ilter hastalandı, sonra ingiltereye gitti, çocuklar feci hastalandı, bugün kaçarım dedim, kerim çok rahatsızdı hala devam ediyor sanırım hastalıpı, ateşli felandı.. bi de bi de.. İlter geldi diye sevinirken demez mi önümüzdeki hafta Floransa'ya gidebilirim diye.. e ya ben, dedim.. valla gözlerim doldu.. üstelik benim çok gitmek istediğim bir yerdir.. şu Türkiye'ye vize uygulayanalrı içimden benzetiyorum valla.. olmasa atılırdım ondan önce..

bak içim çok yanmış bir post konusu oldu senin bir kelamın:)

vardır inşaallah bir hayır göremediğim.. hayır hiç olmazsa sussam da sevap hanesine yazılsa onu da kaybediyorumm konuşarak:)

sustum!

annelili dedi ki...

Sen hep yaz olur mu delim, kalemin sıkıntını akıttığın kanal olsun, yazdıkların "hah işte ben de tam bunu hissediyordum ama bu kelimelerle anlatma yeteneğine sahip değildim dedirtsin bize...
Kendine iyi bak ama lütfen...

dilek dedi ki...

Hem medeni, hem demokratik hemde mecliste...Çok şey istiyosun arkadaşım...:)

Zeugma dedi ki...

Bence tek çare arada güzel bir uyku çekmen.. Hep o yüzden bu hallerin.
Benim geceleri az uyuyan bir arkadaşım haftada 1 gün on saat kadar uyuduğunu,böyle bir sistemle sıfırlandığını söyler hep.

Bence bunu bari dene. Mecbursun bir şekilde şarj etmeye.

Ee, çocuklar ne olacak? Ona bir çare arayacaksın, eşin bakıverecek mesela :))

Unknown dedi ki...

deliannem bence sen doğru yolu bulmak üzeresin nasılmı?gelen gideni aratır durumunu görmüş olup (sağlklı ama sıkıntılı,karmaşı vs olan süreç---hastalık ve üzerine artı olan süreç)bence sen ve çocukların düzelir düzelmez bir süre bu duruma şükredeceğin için yorulma,uykusuzluk gb sıkıntılar gözüne gelmiyecek.gerçi kısa süreli olcak(tecrübeyle sabit) ne zaman ki hastalıkla boğuştuğun günleri unutacaksın başlıyacaksın(ğız) yine durumu didiklemeye
sevgiler
öpüldün

Deli Anne dedi ki...

Annelilim, canım arkadaşım, bak ne güzel anlıyorsun beni.. Ben buraya yazınca bazen kendimden bunalıyorum, sanırım bazı insanlar da bunalıyor.. Ben kendimden kaçamam lakin onlar kaçıp gidebilirler benden.. Bu vesileyle demiş oldum.. Ben de böyle olsun istemem, hem kim ister zaten? buraya yazmak işe yarıyor, durmumu hafifletiyor mu, yoksa ağırlaştırıyor mu şikayetlenmem bilemiyorum ama bir de bunu deniyorum şimdi.. neyse kafam karıştı gene.. öperim.

Dilek: e aşkolsun kafa göz kırsınlar da sen de seyreyle istiyorsun bu pis tamaşayı sanırım.

Deli Anne dedi ki...

Zeugma: aslında karmaşının özü uyumak, çok doğru. uykusuzluk delirtebiliyor insanı. Baba geldi, gidiyor nerdeyse gene:(

Sezom: hah tam onu diyordum yukarda annelilime.. ama çok ümitli değil senin yorumun da gene bak:)

öperim ben de..

Güloanne mutfakta dedi ki...

canımcığım 20 ocaklı postumda size verilmiş bir ödülüm vardı sanırım haber vermeyi unutmuşum özür dilerim kabul ederseniz sevinirim

didem dedi ki...

Cocuklari oyun ablasi idare edemez mi? Hastalik zamanini biliyorum sikintili bir zaman. Cocuklardan biri yada sen hastalandin mi butun duzen tepetaklak. Firsat buldukca yat uzan dinlen. Umarim yazmak iyi geliyordur.

Deli Anne dedi ki...

Güloannem: aldım aldım, hatta yorum bile yapmıştım altına.. çok teşekkür ederim tekrar.

Didem'cim: Oyun ablası ikisini birden idare edebilir mi bilemem, sanırım öyle bir şey istemem de zor..

Yazmak sanırım dış dünyayla tek bağlantım oldu.. Memnunum bundan:)

sevgiler..